Post-event press release AgriPlanta-RomAgroTec 2018

Pre-event press release AgriPlanta-RomAgroTec 2019
July 15, 2019

Media Service

DLG InterMarketing, Str. Dionisie Lupu 50,et. 1, ap. 4, 010458 București, Romania

Tel: +4-021 317 12 25, Fax: +4-021 319 63 71; e-mail: c.partal@dlg.org, URL: www.agriplanta.ro

București, 25 mai 2018

AgriPlanta-RomAgroTec (17-20 mai 2018, Fundulea, județul Călărași): Cele mai noi tendințe în tehnologia agricolă - Vârfuri de gamă din portofoliul firmelor participante - Demonstrații cu mașini agricole: mii de cai-putere la lucru, în condiții reale, de câmp

Reunind companiile reprezentative din agricultura românească,  AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cea mai dinamică expoziție agricolă în câmp din România a  dovedit și în acest an că reprezintă o importantă platformă de comunicare între fermieri, specialiști, mediul academic și furnizorii de input-uri pentru agricultură.

Peste 200 de firme expozante din 16 țări (România, Austria, Bulgaria, Cehia, Danemarca, Germania, Grecia, India, Italia, Olanda, Polonia, Slovacia, Spania, Ungaria, Marea Britanie, Franța) s-au reunit anul acesta pe o suprafață de 36 ha, cei 14.700 de vizitatori având ocazia să se informeze asupra noilor tendințe privind tehnica agricolă, dar și să achiziționeze. Companiile au expus în câmp un număr impresionant de mașini și utilaje agricole din portofoliu și au lansat pentru perioada expoziției oferte de finanțare avantajoase pentru vizitatori.  

Zilnic, în perioada 17-20 mai 2018, fermierii au avut posibilitatea să participe la cele 4 tipuri de demonstrații cu mașini agricole, desfășurate în 3 zone distincte, DLG InterMarketing alocând o suprafaţă generoasă pentru demonstraţiile practice cu tehnică agricolă de ultimă oră, unde fermierii interesaţi, s-au convins de performanţele în lucru ale maşinilor şi utilajelor agricole înscrise în program:   ▪  ”DLG Special” ▪  ”Mașini de Erbicidat în Acțiune”  ▪  ”Tractoare Inteligente – Smart Farming”  ▪  ”Lucrările Solului și Semănat”.

”Demonstrațiile cu mașini agricole în câmp reprezintă elementul care a diferențiat AgriPlanta-RomAgroTec încă de la început, de aceea și în acest an am alocat o suprafață generoasă pentru a arăta performanțele maşinilor în mişcare, exact în mediul pentru care au fost ele proiectate.” – Raluca Mareș, Director Departament Expoziții, DLG InterMarketing

ZONA 1: Tehnici Moderne pentru Protecția Plantelor

  • MAŞINI DE ERBICIDAT ÎN ACŢIUNE

În Zona ”Tehnici moderne pentru protecţia plantelor” au fost prezentate 7 mașini  puse la dispoziție de către companiile: IPSO Agricultura, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, AGRIFAC MACHINERY, NIK Ltd., LEMKEN ROMANIA, TEHNOFAVORIT.

  • TRACTOARE INTELIGENTE

S-au prezentat 3 tractoare echipate cu sisteme de conducere prin satelit. ”Echipamentele de conducere prin satelit sunt deosebit de utile pentru lucrări de tratamente fitosanitare, fertlizat şi întreţinerea culturilor. Un alt beneficiu îl reprezintă faptul că prin aceste sisteme se poate monitoriza și corela foarte bine managementul datelor.” - Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferențiar USAMV Cluj-Napoca.

Cele trei tractoare inteligente prezente în demonstrații au fost:  Deutz-Fahr 7250 TTV prin NHR Agropartners, Case Puma 220 prin TITAN MACHINERY și John Deere 6175R prin IPSO Agricultura.

ZONA 2: DLG Special

Fermierii au avut posibilitatea să se informeze și să testeze următoarele utilaje: escavatorul Case prin TITAN MACHINERY, încărcătorul frontal SCHAEFFER prin FARM TECH, tractorul 3036 și profile pentru zootehnie, tractorul 5095GV și mașina de cârnit pentru viticultură, prin  IPSO Agricultura.

ZONA 3: Lucrările Solului Şi Semănat

Au fost prezentate 11 maşini care prelucrează patul germinativ fără răsturnarea brazdei, cu organe de lucru de tip daltă sau gheară, facilitând astfel conservarea apei în sol și reducerea compactării. De asemenea, au fost prezentate maşini care la o singură trecere pregătesc patul germinativ şi execută şi semănatul, reducând foarte mult traficul pe sol şi compactarea acestuia, cantitatea de energie necesară pentru prelucrare şi preţul de cost.

Firmele care au intrat cu echipamente în demonstrații au fost: TITAN MACHINERY, AMAZONEN-WERKE H. DREYER GmbH&Co.KG, MEWI IMPORT EXPORT AGRAR INDUSTRIETECHNIK, MASCHIO GASPARDO ROMANIA, LEMKEN ROMANIA, IPSO Agricultura și GENERAL LEASING.

Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, împreună cu organizatorul, DLG InterMarketing,  au oferit informații noi privind tehnologiile de conservare a solului: cauze, consecințe și metode de reducere a compactării solului, demonstrații cu reglarea presiunii aerului din anvelope, efecte asupra reducerii consumului de combustibil.

De asemenea, la standul USAMV Cluj-Napoca, vizitatorii interesați au putut afla de la specialiști cum trebuie aplicate substanțele de protecție a plantelor, în cadrul secțiunii “Tehnici Moderne pentru Protecția plantelor. Testarea mașinilor. TOPPS”. „În cadrul programului TOPPS au fost prezentate tehnici de alimentare, distribuție, reglare și exploatare a mașinilor fitosanitare. De asemenea, abordarea corectă a siguranței utilizatorului și a consumatorului, prin prisma spălării interioare și exterioare a mașinilor și a reducerii contaminării prin fenomene de derivă” – Dr.Ing. Ovidiu Ranta, conferențiar USAMV Cluj-Napoca.

Loturi demonstrative

În cadrul AgriPlanta – RomAgroTec 2018 au fost organizate loturi demonstrative pentru principalele culturi agricole, rapiță, grâu, porumb și floarea soarelui, diseminându-se astfel la nivelul fermierilor, informații privind aceste culturi. Începand cu 2019, organizatorii își propun să  intre pe piață cu un nou concept, care să arate în primul rând importanța geneticii plantelor în ceea ce privește calitatea produselor obținute și cât de important este rolul comuniunii plante - mașini.

Premieră: Conceptul Zootehnica Show, integrat în programul expoziției

În parteneriat cu Agenția Națională pentru Zootehnie „Prof. Dr. G.K. Constantinescu”, conceptul Zootehnica Show a fost prezentat în premieră vizitatorilor AgriPlanta-RomAgroTec 2018, cu sprijinul asociațiilor crescătorilor de animale: Asociația Aberdeen Angus Romania, Asociația Crescătorilor de Vaci „Holsteinro”, Asociația Crescătorilor de Ovine și Caprine 2003 Călărași, Asociația Crescătorilor de Ovine Călărași,  ANCC Caprirom. Alături de asociațiile prezente în expoziție cu animale, au mai participat în acest an crescători de caprine: Grupul Școlar Agricol Nucet, Dna Constantin Elena, Preoțescu – Crescător de Capre Alpina Franceză, Contesti Agricultura Industrie Cometr și crescătorii de ovine: Stafie Ciprian, Radut Niculina, Artimon Valentin, Dobre Florentin, Sera Mircea, Olteanu George, Pavel Gheorghe. Fermierii interesați au putut participa Vineri și Sâmbătă la prezentările în ring de bovine, ovine și caprine, iar pe toată perioada desfășurării expoziției au putut vizita expoziția de animale de rasă și au putut achiziționa exemplarele expuse.

 

„Zootehnica Show este primul eveniment de marcă din domeniu, care îşi propune să devină un reper de top privind informarea şi diseminarea celor mai importante noutăţi în zootehnie. Desfăşurat în cadrul celor mai importante expoziţii agricole naţionale, AGRARIA si AgriPlanta – RomAgroTec, Zootehnica Show a reunit şi promovat la ediţiile din acest an o serie de jucători importanţi în domeniu şi s-a bucurat de un real succes în rândul publicului larg, de la persoane mature şi până la tineri şi copii. Organizatorii Zootehnica Show  doresc sa facă din acest eveniment un etalon a ceea ce inseamnă informaţie de calitate, atât de necesară tuturor investitorilor din domeniul zootehnic, dar mai ales a tinerilor fermieri aflaţi la inceput de drum. După sectorul vegetal, zootehnica reprezintă domeniul cu un serios reviriment în agricultura româneasca şi merită o abordare profesionistă şi realistă, începând chiar cu modul de informare” – Dr. Radu Antohe, Expert in politici agricole si dezvoltare rurala.

AgriPlanta-RomAgroTec 2018 s-a bucurat de vizita Ministrului Agriculturii, Dl. Petre Daea, delegația oficială participand Joi, 17 mai, la deschiderea oficială a expoziției, la evenimentele din program, precum și la vizita oficială a standurilor firmelor expozante.

Organizată cu sprijnul APIMAR, LAPAR și PROAGRO, în colaborare cu Consiliul Județean Călărași, Prefectura Calarasi și Primăria Fundulea, AgriPlanta-RomAgroTec 2018 a beneficiat și în acest an de parteneriatele tradiționale: Partener Oficial - BOREALIS LAT, Partener - IKB Leasing, Parteneri Tehnici - Asociația Producătorilor de Pormb din România- APPRS, CASE Agriculture prin Titan Machinery, Direcția pentru Agricultură Judeteana Călărași, Güttler, Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară Cluj-Napoca, Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară din București, Academia de Științe Agricole și Silvice „Gheorghe Ionescu-Șișești”.

Informații suplimentare despre AgriPlanta-RomAgroTec (17-20 mai 2018) sunt disponibile online: www.agriplanta.ro, pe pagina de Facebook/ Agriplanta-Romagrotec sau pe canalul de YouTube al DLG InterMarketing.